Відчуваю себе частиною України коли займаюсь волонтерством для Runday

Іан

Співзасновник Runday

May 22, 2024

Архів: Інтерв'ю
На зображенні - австралійка Дейзі в якості волонтера на забігах Runday

«Я прилетіла в Україну у п’ятницю ввечері, а у суботі вранці я вже була волонтеркою на Runday», з захопленням розповідає 26-річна австралійка Наташа Блумер (або просто Дейзі).

Випадкова зустріч її хлопця Яна з організатором Runday Іаном у 2015 році привела до волонтерства три роки потому — у вересні 2018.

«(Іан та Ян) зустрілись, почали розмовляти, говорили про те, що люблять Україну. Іан розповів Яну, що організовує бігові забіги… Згодом, коли ми переїжджали та шукали квартиру, Ян згадав про “хорошого чоловіка з Runday” і тепер ми втрьох живемо», каже Дейзі.

Для Runday Дейзі робить багато речей, «залежно від потреб». Це і проведення розминок та заминок, таймінг, та сервірування чаю після забігу.

Але найбільше особистість Дейзі проявляється під час іншого важливого елементу будь-якої спортивної події, це — тимбілдинг.

«Оскільки я австралійка, і дуже гучна австралійка, я, як правило, багато промотую. Найчастіше це означає поширення інформації… Я намагаюся бути чимось на зразок творчинею команди. У мене є свисток, я підтримую людей», каже вона.

У волонтерстві Дейзі відчуває належність до українського суспільства.

«Я приходжу, я знаю людей, люди посміхаються, і це додає мені більше впевненості, щоб потім спробувати використовувати свої мовні навички. Я вчу російську дуже повільно, а українську ще повільніше. Проте, я відчуваю, що більше пов’язана з культурою. Я відчуваю щось спільне, я щось переживаю разом з українцями. І я тримаю себе у формі», сміється вона.

Поділіться цим дописом із друзями!

Поширюйте цікаву інформацію від спільноти Runday та приєднуйтесь до забігів.

@2024 Runday. All rights reserved