Інтерв’ю з учасниками

Іан

Співзасновник Runday

Jul 08, 2024

Архів: Інтерв'ю
Pictured: Runday runner Pavlo Mrykalo

Рубрика інтерв'ю з учасниками

Традиційно – в рубриці “Інтерв’ю з бігунами” наші бігуни і волонтери розповідають про себе і про свій досвід. Вони – наші герої і гордість, люди, які роблять runday особливим, і для яких runday існує. Всі вони різні, але їх об’єднує любов до бігу та здорового способу життя.

 

Павло Мрикало, 25 років

Що таке Runday для мене?

Моє знайомство з цим проектом розпочалось осінню 2017 року. Одного дня, у досить теплий осінній вечір я почув про runday. Це було за затишною вечерею в гостях у мого тата.

Розмова зайшла про спорт:

  • Ти чимось зараз займаєшся?
  • Так, 2-3 рази у тиждень ходжу у тренажерний зал, залежить від кількості вихідних днів.
  • А не хочеш пробігти 5км у досить цікавій компанії цієї суботи?
  • Навіть не знаю, я подумаю.

І тут всередині моєї свідомості починається запекла боротьба

5км? Та ну, ти хіба зможеш стільки пробігти? А чому б ні?

Згадується моє «спортивне» минуле: бальні танці, карате, греко-римська боротьба, бокс, плавання. Моєму внутрішньому спортсмену кинули виклик!

Як же не пробігти? Мушу!

Наступної суботи о 8:45 я уже чекав біля пристані, і досі вагався чи все у мене вийде. Адже як же може стати соромно перед татом, якщо я не зможу подалати цю дистанцію, соромно перед самим собою… Десь о 9:35, я фінішував.

Це захоплююче відчуття коли ти перетинаєш фініш, усмідомлення того що ти впорався! Насправді результат був досить посередній (31 хв. 17 сек.), проте радість принесло те, що у мене все вдалось. Вранці наступної суботи я знову чекав старту. І знову ця ейфорія, і цього разу я ще й покращив результат (28 хв. 49 сек.). Біг почав потрошки мене захоплювати…

Далі була перерва, не було можливості відвідувати Runday, оскільки всі вихідні були зайняті роботою, випав сніг…

Продовжив бігати я десь у січні. І це було 1,5-3 км максимум. Так як по снігу, у мороз я бігав уперше за своє життя, на більшу відстань я не наважувався, і runday пропускав.

Весна, потепління, трішки більше вільного часу, і сама природа своїми краєвидами заохочує тебе на ранішню пробіжку по набережній тернопільського ставу. Тут все і почалось!

Наразі у мене 11 рандеївських пробіжок і 1 день у якості волонтера. Мій кращий результат 22 хв. 57 сек. І я розумію що це ще далеко не межа. Маю ціль, як кажуть бігуни – зайти у 20 хв. Зараз тренуюсь, намагаюсь вдосконалювати свою техніку та витривалість. Круто тим, що у Тернополі є бігова спільнота, з морально та фізично сильними людьми, котрі допоможуть порадами, підтримкою та різноманітними заходами не згаснути твоїй біговій свідомості.

Runday – це не тільки пробіжка

Це можливість поспілкуватись з чемпіонами, з умілим кондитером, з крутим айтішником, топ менеджером, та просто близькими тобі людьми на найрізноманітніші теми, це можливість удосконалити себе, своє тіло, можливість вкотре помилуватись сходом сонця у твоєму рідному місті.

Runday надихнув мене подолати свої перші 10км, перший half marathon. У планах є і марафон.

А що runday значить (значитиме) для вас?

Поділіться цим дописом із друзями!

Поширюйте цікаву інформацію від спільноти Runday та приєднуйтесь до забігів.
На зображенні - логотип Фейсбук
На зображенні - логотип Твіттер
На зображенні - логотип Телеграм
На зображенні - логотип Вотсап
На зображенні - логотип Ліндкедін

@2024 Runday. All rights reserved